Kinga, Kincső
18 °C
30 °C
Index - In English In English Eng

Magyar tolvajokat győztek meg az osztrák rendőrök, hogy adják vissza a bőröndöt

2017.10.03. 15:25

Osztrák rendőröknek sikerült rábeszélniük magyar tolvajokat, hogy adjanak vissza egy lopott bőröndöt, amelyben ékszerek mellett életmentő gyógyszerek is voltak - jelentette a bécsi rendőrségre hivatkozva az MTI.

Egy idősebb svéd házaspár bőröndjét Bécsben, az egyik belvárosi szállodába való bejelentkezés közben lopták el még pénteken, a poggyászban mintegy 1000 eurónyi ékszer mellett életmentő gyógyszerek is voltak a pár szívbeteg nőtagja számára.

A tettesnek sikerült megszöknie a zsákmánnyal, ám a helyszínre érkező rendőrség nem sokkal később őrizetbe vett a hotelben egy másik tolvajt, egy 48 éves magyar férfit, akiről gyanították, hogy a svéd turisták bőröndjét ellopó tolvaj cinkosa.

Kihallgatás közben az elkapott szállodai szarka eleinte minden tagadott, de a rendőröknek végül egy tolmács közreműködésével sikerült meggyőzniük őt a bőrönd tartalmának fontosságáról, és arról, hogy felhívja bűntársát. A másik tolvaj, egy 44 éves, ugyancsak magyar férfi nem sokkal később be is állított a belvárosi rendőrőrsre a lopott bőrönddel, benne az ékszerrel és a gyógyszerekkel.

A tolvajokat feljelentették a lopásokért, de szabadlábon védekezhetnek.