Rudolf
2 °C
13 °C

Soros szóvivője: Nincs Soros György által Magyarország ellen szervezett globális összeesküvés

GettyImages-94146052
2017.10.03. 13:48

A Financial Times című brit üzleti lap a Soros-tervről szóló magyar nemzeti konzultációval foglalkozó cikkében megszólaltatta Soros György szóvivőjét, aki azt mondta, a magyar kormány kampánya hazugságokon alapul.

Nincs Soros György által Magyarország ellen szervezett globális összeesküvés.

A napilap cikkében - amit az MTI szemlézett - felidézi, hogy Soros György egy 2016-ban megjelent írásában az Európai Unió határainak megerősítését javasolta, valamint azt, hogy Európának 300 ezer menekült számára kell helyet biztosítania az illegális bevándorlás visszaszorítása érdekében.

Soros egy közös európai menekültrendszer felállítása mellett érvelt, de ismételten állást foglalt az ellen, hogy az uniós tagországokat a menekültkvóták elfogadására kényszerítsék. "Az EU nem kényszerítheti a tagállamokat arra, hogy menekülteket fogadjanak be, ha nem akarnak, vagy a menekülteket arra, hogy oda menjenek, ahol nem látják őket szívesen" - idézte a cikk szerzője Soros Györgyöt.

A napilap szerint annak ellenére, hogy az üzletember ellenzi a menekültek kötelező áttelepítését célzó programot, magyar tisztségviselők a Soros-terv kulcsfontosságú elemének nevezik a menekültek kvóta szerinti elosztásának több mint 20 európai ország által megszavazott rendszerét.

Arról, hogy pontosan mit írt Soros György, és hogy ehhez képest mit sugall a kormány a nemzeti konzultáció kérdéseiben, itt írtunk részletesen: