Zsuzsanna
-4 °C
3 °C

Volt, akit szelfizés közben lőtt nyakon a Las Vegas-i merénylő

GettyImages-856554434
2017.10.03. 18:55 Módosítva: 2017-10-03 19:26:25

Vizet, ételt gyűjtenek és visznek a menedékközpontba Las Vegas-i lakosok a vasárnap éjjeli lövöldözés áldozatainak, írja az MTI. Közvetlenül a támadás után a sebesültek kórházba vitelével segítettek nagyon sokan, azóta pedig - a véradás mellett - jeget, vizet és ételt gyűjtenek, majd a menedékközpontba viszik. A túlélők segítésével párhuzamosan folyamatos a nyomozás is az ügyben.

Már szinte minden kiderült a lövöldözővel kapcsolatban, és egyre többet tudunk a halálos áldozatokról is. A BBC gyűjtése szerint volt köztük tanár, rendőr és veterán katona is.

Utóbbi, a 28 éves Chris Roybal a tengerészgyalogsággal utazott ki Afganisztánba, ahol  túlélte a a háborút, végül saját hazájában szórakozás közben ölte meg egy nyugdíjas milliomos. (Korábban beszámoltunk egy másik veteránról is, aki nem vett részt a koncerten, de amint lövöldözést hallott kocsiba ült és elkezdte menteni a helyszínről az embereket.)

Egy szolgálaton kívüli Las Vegas-i rendőr is az áldozatok közt van, a 34 éves Charleston Hartfield.

De fiatal tanár is van az áldozatok között. Sandy Casey, speciális helyzetű diákokat tanított, ő a vőlegényével szórakozott a fesztiválon, amikor hátbalőtte a gyilkos.

Két alaszkai állampolgár is meghalt a támadásban, a 49 éves Dorene Anderson, aki két lányát kísérte a fesztiválra és a 35 éves Adrian Murfitt, aki lazachalász volt és a barátaival vett részt a countryfesztiválon.

Ő éppen csoportos szelfit készített a barátaival, amikor átment egy golyó a nyakán.

Jenny Parks óvódai dolgozó is a férjével vett részt a fesztiválon, mikor megölte egy golyó. A férjét is találat érte, de ő túlélte a támadást. A család barátai adománygyűjtést szerveztek, hogy segítsenek a megözvegyült, sebesült férfin, aki két gyermeket nevel. Adományt gyűjtenek az interneten több másik áldozat családjának is, például a massachusettsi Rhonda LeRocque-nak, akinek egy hat éves gyermeke van.

A támadásban ötvenkilencen haltak meg és jelenlegi adatok szerint 527-en sebesültek meg vasárnap éjjel, amikor az egyesült államokbeli Las Vegasban egy countryzenei koncert közönségére tüzet nyitott Stephen Paddock 64 éves, büntetlen előéletű, amerikai állampolgár a közeli Mandalay Bay Hotel és Kaszinó 32. emeleti erkélyéről.