Trump maga alá gyűrte Ferenc pápát a Twitteren

2017.10.04. 18:02

Mintegy 39,7 millió követővel Donald Trump lett a világ legnépszerűbb vezetője a Twitteren, írja a Politico a Burson-Marsteller PR- és kommunikációs cég felmérése nyomán.

Az elnök ezzel megelőzte a kilenc különböző nyelven posztoló Ferenc pápát, akinek kb. 39,5 millió követője van. A pápa spanyol, angol, olasz, portugál, lengyel, francia, latin, német és arab nyelven is tweetel.

A harmadik helyen Narendra Modi indiai miniszterelnök áll 34,9 millió követővel, és további 21,3 millió feliratkozót ér el a miniszterelnök hivatal fiókjával.

Trump ráadásul a @realDonaldTrump nevű profilja mellett további két népszerű csatornán is eléri a Twitter-felhasználókat, a President Trump (@POTUS) profil 20,5 millió követővel, a Fehér Ház (@WhiteHouse) pedig 15,6 millióval büszkélkedhet – a rangsorban ezek az ötödik és hatodik helyen állnak.

Donald Trump azonban még mindig jócskán le van maradva az elődjéhez képest, Barack Obama személyes profiljának ugyanis 95,6 millió feliratkozója van. Csak viszonyításképp: Katy Perry és Justin Bieber Twitter-oldalait mintegy 100-100 millió ember követi.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Frontvonal

Átfogó elemzések, világátalakító kérdések és jövőképek egy kötetben.

MEGVESZEM