Edina
-12 °C
-3 °C

Hazatért a Las Vegas-i merénylő barátnője

2017.10.04. 11:57

Marilou Danley, a Las Vegas-i mészárlást elkövető férfi barátnője visszatért az Egyesült Államokba, a gépe a Los Angeles-i nemzetközi repülőtéren landolt helyi idő szerint kedd éjszaka. A nőt azonnal kihallgatták. 

A nő barátja, a 64 éves Stephen Paddock hétfőre virradóra kezdett lövöldözni egy Las Vegas-i szálloda ablakából egy countrykoncert közönségére, 59 embert agyonlőtt, és közel tízszer ennyit megsebesített.

Bár a nő nem tartózkodott az országban a lövöldözés idején, nem zárható ki, hogy köze lehet a történtekhez. A nyomozók azt remélik, hogy a 62 éves Marilou Danley, aki együtt élt Paddockkal, segíthet az indítékok feltárásában.

A nő a Fülöp-szigeteken tartózkodott. Rendőrségi források szerint Danley Fülöp-szigeteki születésű ausztrál állampolgár, aki házasság révén került az Egyesült Államokba.

Szintén rendőrségi források hozták nyilvánosságra, hogy Stephen Paddock a tette elkövetése előtti héten százezer dollárt utalt át a Fülöp-szigetekre, ám azt egyelőre nem tudni, hogy az átutalás pontosan mikor történt, és ki volt a címzettje. Az FBI a Fülöp-szigeteki hatóságokkal együttműködve dolgozik a részletek felderítésén.