Zsófia
16 °C
22 °C
Index - In English In English Eng

Tengerbe zuhant egy repülőgép Elefántcsontpartnál

2017.10.14. 12:41 Módosítva: 2017.12.05. 12:17

Tengerbe zuhant egy teherszállító repülőgép Elefántcsontpartnál szombaton, röviddel azután, hogy felszállt az abidjani nemzetközi repülőtérről - írja az MTI Sidiki Diakite belbiztonsági miniszter közlése nyomán.

Szemtanúk szerint egy légcsavaros teherszállító repülőgéppel történt a baleset, amelynek idején vihar, heves eső volt a térségben és villámlott is. A repülőn összesen tízen utaztak, közülük négyen (mindegyikük moldovai állampolgár) nem élték túl a balesetet. További két moldovai és négy francia viszont sérülésekkel átvészelte a zuhanást.

A BBC azt írja, egy repülőgépszakértő szerint a lezuhant gép egy szovjet Antonov modell volt, ilyeneket használ egy az ENSZ-nek dolgozó chartercég, a Vlan International Cargo Charter. A Koaci.com szerint a gép a francia hadsereg számára szállítmányozott. 

Az ötmilliós Abidjan Elefántcsontpart legnagyobb városa és üzleti-pénzügyi központja, amelynek nemzetközi repülőtere forgalmas légikikötő. A francia hadsereg is igénybe veszi, mert logisztikai bázist működtet az országban az iszlamista fegyveresek elleni harchoz az afrikai Száhel-övezetben.