Már 300 halottja van Szomália legsúlyosabb terrortámadásának

000 TE6JR
2017.10.16. 10:40

A mogadishui mentőszolgálat igazgatója szerint legalább 300-ra emelkedett a szomáliai fővárosban, Mogadishuban szombaton elkövetett kettős robbantás halálos áldozatainak száma.

A merényletnek sok száz sérültje van, sokuk állapota válságos, akadnak köztük, akik a felismerhetetlenségig összeégtek. A hatóságok szerint még folynak a mentési munkálatok, és nincs kizárva, hogy a halálos áldozatok száma tovább nő.

Elsőként a Safari nevű szállodánál robbant fel egy teherautóba rejtett pokolgép, ami olyan nagy erejű volt, hogy több közelben lévő épület is megsemmisült. Majd pár órával később a főváros Madina nevű kerületében szintén egy autó rejtett bomba robbant. A két robbantásért továbbra sem vállalta senki a felelősséget, de a hatóságok szerint az al-Kaidával szövetséges al-Shabaab követte el.

Ilyen súlyos terrortámadás még sohasem történt az ország történetében, írja az MTI. Az eddigi legsúlyosabb, 2011 októberében , egy kormányzati épületnél elkövetett robbantásban 82-en haltak meg és 120 megsebesültek.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport