Vince, Artúr
5 °C
11 °C

Újabb lövöldözés volt Amerikában, három halott

2017.10.18. 16:38

Frissítés: Az elkövetőt elfogták a rendőrök, írja a CNN.

Öt embert meglőttek az amerikai Maryland állam egyik irodaparkjában helyi idő szerint szerda reggeli kilenc körül, írja a CNN. Az AP információi szerint három ember meghalt, ketten pedig megsérültek, őket kórházba szállították, állapotuk kritikus.

A lövöldözés a Baltimore-tól mintegy 50 kilométerre fekvő Edgewoodban történt. A fegyveres megszökött, majd a legújabb információk szerint a szomszédos Delaware állam Wilmington városában is lövöldözni kezdett. Itt, helyi idő szerint délelőtt tizenegy körül, egy ismerősére lőtt rá kétszer, aki túlélte a támadást. A wilmingtoni áldozat mondta el a rendőröknek az üldözött férfi nevét, valamint ő adott jellemzést az autójáról is.

A rendőrök nagy erőkkel kezdték keresni a 37 éves, Radeed Labeeb Prince nevű férfit, aki egy fekete színű, delaware-i rendszámmal ellátott autóval menekült el mindkét helyszínről. Társa nem volt, valószínűleg kézifegyvert használt, a motivációi egyelőre nem ismertek.

A hatóságok feltételezése szerint a marylandi áldozatok mindannyian ugyanannak a cégnek a munkatársai, ahogy az elkövető is, aki négy hónapig dolgozott a munkahelyen, a gyilkosságok napján is be volt osztva. A cég a honlapja szerint gránitból, márványból és mesterséges kőből tervez, gyárt, illetve telepít konyhai és fürdőszobai elemeket.

A wilmingtoni rendőrfőnök, Robert Tracy elmondta, hogy látták elhajtani Prince autóját a második lövöldözés helyszínéről, üldözőbe is vették, ám a gyilkos lehagyta őket, így sikerült elmenekülnie. Tracy kiemelte: a rendőrség számára nem ismeretlen elkövető ismerte azokat, akiket le akart lőni.

A marylandi gyilkosságok közelében szerda reggel öt iskolát bezárattak, nem léphetett be senki, és a tanulók sem hagyhatták el az épületeket.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport