Farkas
10 °C
16 °C
Index - In English In English Eng

Trump nyilvánosságra hozza a Kennedy-gyilkosság aktáit

2017.10.21. 16:46

Twitteren jelentette be Donald Trump amerikai elnök, hogy nyilvánosságra hozhatóak a Kennedy-gyilkosság eddig titkosítás alatt lévő nyomozati anyagai, írja a CNN.

A rengeteg iratot a nyomozás lezárása után titkosították, de 1992-ben a titkosítási törvény hatályát vesztette, azzal a kitétellel, hogy 25 évig még nem hozhatóak nyilvánosságra az akták. Ez a határidő jár le október 26-án, csütörtökön. Az elnök dönthetett volna úgy, hogy újabb titkosítást kér az anyagokra, de Donald Trump úgy ítélte meg, hogy erre nincs szükség.

Érdekesség, hogy nem csak 60-as évekbeli papírok szerepelnek az aktákban, vannak köztük olyanok, amelyek a gyilkosság után 30 évvel, a 90-es években készültek, írja az USA Today. Ennek az oka, hogy Oliver Stone rendező 1991-ben készített filmet a gyilkosságról, ami miatt újból komoly vita lett a nyomozásból és a titkosításból, és újra felerősödtek azok a hangok, amelyek valamilyen összeesküvést sejtettek a gyilkosság mögött, ezért újabb nyomozást rendeltek el, hogy megnyugtassák a közvéleményt.

A Kennedy-gyilkosságról az 50. évforduló kapcsán készítettünk Nagyképet:

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport