Júlia, Rita
13 °C
26 °C

Az életéért úszott egy cápák elől menekülő ausztrál búvár

2017.10.22. 17:55

Több kilométeren keresztül úszott a part felé egy ausztrál búvár cápával a nyomában, de sikerült megmenekülnie – írja az MTI.

John Craig két nappal később, egy helyi tévécsatornának számolt be a nem mindennapi esetről. A búvároktatóként is dolgozó férfi csónakját búvárkodás közben elsodorta egy áramlat Ausztrália nyugati partvidékén, így kénytelen volt a vízben maradni. Később vette észre, hogy alig karnyújtásnyi távolságra van tőle és egyre közelít felé egy négy méter hosszú tigriscápa. Távolabb egy másik cápát is észrevett, ezért úgy döntött, megpróbál kiúszni a partra.

A férfi mindössze egy szigonnyal tudta volna felvenni a harcot az őt követő tigriscápával a több mint hét kilométeres úszás alatt. Végül sikerült sértetlenül partot érnie egy félreeső szakaszon, ahol később a vízi mentők találtak rá. 

Ausztrália partjainál gyakoriak a cápatámadások, idén már 14 esetet jegyeztek fel. Szakértők szerint a vízi sportok egyre népszerűbbé válása is hozzájárul a cápatámadások számának emelkedéséhez.