7 és fél évet kapott Nelly gyilkosa

2017.10.24. 09:19

A chemnitzi bíróság hét és fél év börtönre ítélte B. Richárdot, aki 2016 októberében 81 késszúrással megölt egy Nelly néven dolgozó 23 éves magyar prostituáltat, írja a Bors a német MDR.de cikkére hivatkozva.

A 20 éves, tiszadadai B. Richárdot a német rendőrség kérésére magyar rendőrök fogták el januárban Nyíregyházán. A férfi a bíróságon azzal védekezett, hogy nagyon részeg volt, és kristályt is fogyasztott, ezért nem emlékszik semmire. A nyomozás szerint a férfi 81 késszúrással végzett a prostituálttal, akit ő futtatott, ebből 45 a nő fejét és nyakát érte. A gyilkosság után elszívott több cigarettát, lezuhanyzott, majd magához vett 400 eurót és két aranygyűrűt, majd elmenekült.

B. Richárd a bíróságnak azt mondta, egyszerre három-négy nőre "vigyázott", amivel havonta 4,5 millió forintot keresett.

A fiatal férfi egy másik gyilkossági ügy fontos tanúja. Apja és nagyapja korábban hat évet ült egy 1999-es gyilkosság miatt, de 2005-ben bizonyítottság hiányában felmentették őket. Egy évvel később 45 millió forint kártérítést nyertek az állammal szemben indított perben. De nemrégiben perújrafelvétel történt, mivel B. Richárd terhelő vallomást tett rájuk.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport