Megtalálták a Jeges-tengerbe zuhant orosz helikoptert

2017.10.29. 10:42

A mentőcsapat megtalálta azt az orosz Mi-8-as helikoptert, amely még csütörtökön zuhant a Jeges-tengerbe a norvég fennhatóság alá tartozó Spitzbergák (Svalbard-szigetek) közelében – írja az AFP hírügynökség.

A roncsot a tenger fenekén, 209 méter mélyen, a szárazföldtől 2 kilométerre találták meg. A mentőexpedíció jelentése szerint feltételezhetően mind a nyolc utas meghalt a balesetben, de folytatják a keresésüket.

A helikopter Pyramidenből (oroszul: Piramida), az egykori orosz szénbányász településről tartott Barentsburgba, amikor eltűnt, a fedélzetén nyolc emberrel. Oroszország egy Il-76-os teherszállító repülőgépet küldött a térségbe mentőalakulattal, köztük 20 búvárral. A norvégok két hajót és egy keresőhelikoptert irányítottak a baleset körzetébe. 

Az orosz rendkívüli helyzetek minisztériuma szerint a helikopterről hárman az orosz arktiszi és antarktiszi tudományos kutatóintézet munkatársai voltak, öten pedig a Mi-8-as típusú szállítóhelikopter legénységét adták.

2008 márciusában kilenc fős személyzettel zuhant le egy Mi-8-as Barentsburgtól 4 kilométerre, akkor hárman haltak meg a balesetben.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport