16:00, December 03.
Hollandia 0
Egyesült Államok 0
Kalifa Nemzetközi Stadion Nyolcaddöntő
20:00, December 03.
Argentína 0
Ausztrália 0

Haldoklik a tálibok fogságában lévő amerikai professzor

2017.10.30. 23:23

Meghalhat a kabuli amerikai egyetemről elrabolt egyik, egyre rosszabb egészségi állapotú amerikai professzor, ha az Egyesült Államok nem cseréli ki a tálib szélsőséges mozgalom fogságában sínylődő akadémikust tálib foglyokra - figyelmeztetett hétfőn Zabihullah Mudzsáhíd tálib szóvivő.

Az MTI szerint a szóvivő azt hangsúlyozta, hogy a 60 éves, szívbetegségben és veseelégtelenségben szenvedő Kevin King professzor állapota folyamatosan romlik. Mudzsáhíd azt állította, hogy megpróbálták kezelni a professzort, de nem rendelkeznek a King gyógyulásához szükséges egészségügyi létesítményekkel, "mivel háborús helyzet van". 

A szóvivő tudatta, hogy King lábai feldagadtak, olykor elveszti az eszméletét, és mindez napról napra rosszabb. Mudzsáhíd leszögezte:

a tálib mozgalom nem vállalja a felelősséget King haláláért, ha Washington nem tesz eleget a szélsőségesek követeléseinek.

A tálibok a mozgalom amerikai fogságban lévő tagjaira akarják kicserélni Kinget és ausztráliai kollégáját, Timothy Weekst. A két férfit 2016 augusztusában rabolták el a Kabulban működő amerikai egyetem elől, ahol oktatókként dolgoztak. Az akadémikusokról legutóbb júniusban tettek közzé felvételt a szélsőségesek. A felvételen a két férfi könyörögve kérte Donald Trump amerikai elnököt, hogy váltsák ki őket fogva tartott tálibokra. Az Egyesült Államok kormánya továbbra is azt a politikát folytatja, amelynek értelmében nem tárgyalnak terroristákkal.  • Hírek
  • Hírek