Árpád
-2 °C
3 °C

Megkezdődött a muszlim tengerészeket részegen terrorizáló főtörzs pere

2017.11.01. 19:38

Az amerikai zsargonban a drill instructor olyan őrmestert, vagy kiképző tisztet jelent, aki brutális technikával betöri az újoncokat. Az amerikai Joseph Felix is egy ilyen főtörzsőrmester volt, aki kifejezetten utazott a muszlim vallású katonákra, ami miatt három ügyb miatt, többek között egy öngyilkossággal kapcsolatban is bíróság elé állították. A vád szerint ezeket a zaklatásokat részegen követte el. 

A szemtanúk és a sértettek beszámolói szerint az volt az alap, hogy a muszlim vallású sorkatonákat terroristának szólította. Egy esetben azonban egy katonát éjjel felkeltettek, hogy a zuhany alatt fekvőtámaszokat nyomjon miután arcon könyökölték, majd vizesen betették az alagsor ipari szárítójába, ahol zúzódásokat és égési sérüléseket szerzett. A szerkezetet néha megállították, hogy megkérdezzék, hogy még mindig muszlim-e, amire ha igen volt a válasz, visszakapcsolták a szárítót. A sértett harmadjára nemmel felelt, ekkor hagyták abba a kínzását. 
A tiszt nyugalma csak egy napig tartott, másnap éjjel megint felébresztették, hogy összekötözzék végtagjait, és arra kényszerítsék, hogy így próbáljon meg menetelni a hálóteremben, miközben azt kellett üvöltenie, hogy "Allah akbar". A megalázott tiszt szerint Felix és segítői is részegek voltak, érezte rajtuk az alkohol szagát, amikor lefogták. 

Egy öngyilkossággal is összefüggésbe hozták a kegyetlen őrmestert, egy tisztet megállás nélkül pofozott, amikor az kirohant a teremből, és leugrott 12 méter magasról egy betonlépcsőre. A férfi pár óra múlva a kórházban belehalt fejsérüléseibe. A vád nem teszi felelőssé az öngyilkosságért az őrmestert, de az azt megelőző pofozkodást, és zaklatást vizsgálja.  

Az ügyben külön érdekesség, hogy a 76 tanú között van Michael Eldridge őrmester is, aki több esetben is Felix társa volt, és annak ügyvédje szerint a legkegyetlenebb dolgokat ő követte el, többek között az ipari szárítós esetnek is ő volt az ötletgazdája. 

Az esküdtszékben nyolc Felix-szel megegyező, vagy magasabb rangú őrmester foglal helyet, és már hadbíróság előtt áll felettese is, aki nem észlelte időben a visszaéléseket és bántalmazásokat. 

(via Washington Post)

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?