Edit
10 °C
27 °C
Index - In English In English Eng

Kamerák előtt fejelték le a római riportert

2017.11.10. 16:49

Letartóztatták azt az olasz férfit, Roberto Spadát, aki egy neki kellemetlen kérdést feltevő riportert nemes egyszerűséggel lefejelt, ezzel eltörve az orrát. A BBC azt írja, a római külvárosban történt támadás az egész országot feldühítette. 

Spada a lefejelés után egy tonfával még el is kezdte ütni a riportert. A férfit "maffiamódszerekkel elkövetett súlyos testi sértéssel" vádolják. A testvére egyébként börtönben ül, 10 évet kapott maffiavádak miatt. 

A riporter, Daniele Piervincenzi azt kérdezte, hogy a Spada családja vajon támogatja-e a CasaPound nevű szélsőjobbos szervezetet, amely ott helyben múlt vasárnap 9 százalékot szerzett egy helyhatósági választáson. A második forduló november 19-én lesz.

A lefejelés pillanatát a római polgármester, Virginia Raggi is kitwittelte azzal a felirattal, hogy a Spada-klán erőszakossága elfogadhatatlan, együttérzek az újságírókkal. Vissza fogjuk szorítani a bűnözést és a szélsőségeket Rómában". A polgármester szombaton erőszakellenes felvonulást is szervez az érintett külvárosban. Ostiában. Ostia önkormányzatát két éve azért kellett feloszlatni, mert beszivárgott közéjük a maffia. 

A CasaPound alelnöke is elítélte a támadást, és közölte, hogy Roberto Spada nem párttag. Spada egy később törölt Facebook-posztban bocsánatot kért, és azt írta, az újságírók megijesztették a fiát.