Bombariadók miatt több mint ezer embert evakuáltak Ukrajnában

2017.11.14. 21:44

Több mint ezer embert kellett evakuálni Ukrajnában, ahol ismeretlen telefonálók szinte egyszerre jelentettek bombariadókat Kijev és az ország keleti részében fekvő Harkiv forgalmas pontjairól, írja az MTI.

A kijevi rendőrség az UNIAN hírügynökséget arról tájékoztatta, hogy egy kijevi kórházból 150 főt evakuáltak. Az épületet már átvizsgálták, robbanószerkezetet azonban nem találtak. Szintén bombariadó volt a kijevi központi és – sajtóhírek szerint – a déli vasútállomáson is, valamint a Guliver bevásárlóközpontban.

A rendőrség tájékoztatása szerint csak a kijevi központi pályaudvarról 900 embert evakuáltak, az említett bevásárlóközpont evakuálása pedig a tájékoztatás ideje alatt még folyamatban volt, tehát arra vonatkozóan még nincsenek megerősített információk.

Ezzel egy időben a harkivi metró négy állomását kellett lezárni bombariadó miatt. A szerelvények a megállókon ideiglenesen megállás nélkül haladnak át. Bombariadó miatt az egyik harkivi bíróságot is át kellett vizsgálni. Onnan mintegy 250 embert evakuáltak, robbanószerkezetet ott sem találtak a hatóságok.

Múlt pénteken bombariadók miatt egyszerre több ukrán város (köztük Odessza) repülőterén kellett átmenetileg leállítani a légi közlekedést.