Helén
9 °C
23 °C
Index - In English In English Eng

Eredmények

Karácsony Gergely

Ellenzéki Összefogás
50.86% (353593 szavazat)

Tarlós István

FIDESZ-KDNP
44.1% (306608 szavazat)

Hétszáz kiló kokaint találtak egy jachton

2017.11.16. 08:33

Az ausztrál rendőrség lefoglalt 700 kilogramm kokaint egy jacht hajótestében, az ország keleti partvidékén szerdán, három embert őrizetbe vettek - írja az MTI.

A Catana 42 nevű hajó Tahitiból érkezett, és a hatóságok Új-Dél-Wales állam Toronto városának külterületi részén, Lake Macquarie-nél tartóztatták fel. A lefoglalt kokain piaci értéke 245 millió ausztrál dollár (50,2 milliárd forint). A kereskedelmi mennyiségű kábítószer behozataláért akár életfogytig tartó börtönbüntetés is kiszabható.

cat

Neil Gaugham rendőrfőnök-helyettes azt mondta, hogy a jacht "bejárta a fél Csendes-óceánt", mielőtt feltartóztatták. "Nincs mit csodálkozni azon, hogy a bűnszövetkezet ravasz módszereket vet be, ilyen nagy távolságokat tesz meg, vállalva az óceánok átszelését is egy ilyen kis hajóval, a kábítószer behozatala érdekében" - tette hozzá a tisztviselő, utalva arra, hogy a jacht nem a legrövidebb úton jutott el Ausztráliába.

Az ausztrál hatóságoknak idén februárban volt történetük eddigi legnagyobb kábítószerfogása: 1,4 tonna súlyú, több mint 312 millió ausztrál dollár (64,8 milliárd forint) értékű rakományt foglaltak le egy jachton Új-Dél-Wales partjainál.