Hedvig
8 °C
22 °C
Index - In English In English Eng

A romániai gyerekek több mint fele nem jár óvodába

2017.11.20. 20:48

A romániai gyermekek több mint fele nem jár óvodába, írja a Transindex romániai Tanügyi Szabad Szakszervezetek Szövetségének (FSLI) közleménye alapján.

„A Mentsétek meg a Gyermekeket szervezet tanulmánya értelmében Romániában két gyermek közül egy ki van téve a szegénység veszélyének, és ez a tény a neveltetésükben is tükröződik. A tanulmány szerint az 50 százalékot is meghaladja azoknak a gyermekeknek az aránya, akik nem járnak óvodába. Ezek riasztó számadatok, amelyeknek változtatásra kellene ösztönözniük az egész társadalmat”, idézi a lap az Agerpres hírügynökséghez eljuttatott közleményből.

A cikk emlékeztet az Eurostat hétfői tanulmányára, amiből kiderült, hogy tavaly a romániai gyermekek 49,2%-a volt kitéve a szegénység és kirekesztettség veszélyének. "Ez az arány az Európai Unióban mért átlag kétszerese, és az uniós tagállamok közül nálunk a legmagasabb. A szegénységnek és kirekesztettségnek legkevésbé Dániában (13,8%), Finnországban (14,7%), Szlovéniában (14,9%) és Csehországban (17,4%) vannak kitéve a gyermekek" - írja a lap.