Nándor
8 °C
23 °C
Index - In English In English Eng

Videón szólalt meg Soros György

2017.11.21. 18:45 Módosítva: 2017.11.21. 22:40

Az RTL Klub interjút kért Soros Györgytől és a Nyílt Társadalom Alapítványoktól kaptak válaszként egy videóüzenetet, amiben a milliárdos magyarul mondja el véleményét. 

A televízió Facebookjára kitett kis videórészletből egyelőre csak annyi derül ki, hogy Soros úgy érzi, meg kell szólalnia, hogy megvédje a civil intézményeket és dolgozóikat, „mert ha ennyire mocskolódnak ellene és nem reagál, az rosszul esik nekik”.

Soros György alapítványa, az Open Society Foundations hétfőn közleményben már cáfolta a kormány nemzeti konzultációs kérdőívének tartalmát:

„A nemzeti konzultációs kérdőív állításai csúsztatásokat és nyilvánvaló hazugságokat tartalmaznak, amelyek célja, hogy szándékosan félrevezessék a magyarokat Soros György bevándorlókra és menekültekre vonatkozó álláspontjáról. A magyar kormány képviselői szintén tévesen állítják, hogy Soros György irányítja az Európai Unió döntéshozatali folyamatát. Valójában a migrációs válság kezelésére vonatkozó döntéseket az EU tagállamai, intézményei hozzák, ezeknek részese a magyar kormány is” – olvasható a közleményben