Merkel legnagyobb ellensége Merkel mellé állhat

2017.12.01. 13:35

Nemcsak a szeptember 24-ei választások előtt, hanem azóta is totálisan elzárkózott a nagykoalíció lehetőségétől Martin Schulz, a szociáldemokraták pártelnöke, pénteken azonban - miután pártja is megpuhulni látszott a kudarcba fulladt koalíciós tárgyalások után - már azt mondta, nem zárja ki a lehetőségét annak, hogy ismét összeálljanak az Angela Merkel vezette CDU-val.

Schulz szerint ugyanakkor nem hárult el minden akadály, és a tárgyalások sem indulnak el automatikusan. A pártelnökséggel például csak hétfőn fog egyeztetni arról, hogy egyaltalán leüljenek-e tárgyalni az újabb nagykoalícióról.

Ha ez be is következik, még akkor is hosszú hónapok vannak hátra a kormányalakításig Németországban - addig Merkel kormánya ügyvezetőként irányítja az országot.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Biztosítás