Hortenzia, Gergő
-1 °C
8 °C

Nem mond le az uniós nyugdíjáról a brexit atyja

2017.12.03. 17:41 Módosítva: 2017-12-03 17:41:29

Miért kellene a családomnak és másoknak még többet szenvednie?

Ezzel a költői kérdéssel érvelte meg Nigel Farage, a brexittel történelmet író korábbi UKIP-vezér, hogy miért nem mond le az uniós nyugdíjáról - írja az Independent. Farage az Európai Parlament képviselőjeként évente 73 ezer fontra, azaz nagyjából 26 millió forintra jogosult, ha nyugdíjba vonul.

A UKIP elnöke a BBC televízióban adott interjút, ahol a riporter azt vetette fel, hogy az elvei alapján vissza kéne utasítania az Európai Parlament nyugdíját. Farage először kikerülte a kérdést, azzal viccelődött, hogy ahogy most állnak a dolgok, lehet nem is fogják neki elutalni. Végül kibökte a választ: ""Természetesen elfogadnám, ahogy azt mindig is mondtam."

Hozzátette, hogy szerinte ez nem álszentség, hiszen az az lett volna, ha Nagy-Britannia uniós maradása mellett kampányol unió által fizetett politikusként. "Én voltam a pulyka, aki a Karácsonyra szavazott" - mondta. Farage-ről itt írtunk hosszabban a brexit után.

A politikus azóta sem nyugszik: segítette már Donald Trumpot, üzent Orbán Viktornak, és újabban a Trump-párti amerikai tévécsatornánál, a Foxnál vállal állást.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?