Elfogták az M5-ös gyilkosság gyanúsítottját

2017.12.07. 17:00 Módosítva: 2017.12.08. 11:42

48 óra alatt elfogták azt a férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy az M5-ös autópálya csengelei pihenőjében rálőtt két férfira, akik közül az egyik meg is halt, írja a Police.hu. A feltételezett gyilkost Ausztriában fogták el.

Snapshot 29.png
Fotó: Police.hu

Az eset kedd hajnalban történt: a támadó rálőtt két férfira, akik közül az egyik meghalt, a másik pedig életveszélyesen megsérült. A sofőr azonnal meghalt, a 40 év körüli utasa pedig súlyosan megsérült, has- és lábsérüléseket szenvedett. Sérülései ellenére ő maga értesítette a mentőket és a rendőröket, így még időben kórházba tudták szállítani, és ezzel megmenteni az életét.

A rendőrségnek sikerült kihallgatni a túlélőt, ám információink szerint érdemi adatokkal nem tudott szolgálni. A kizárólag németül kommunikáló áldozat nem ismerte támadóikat, nem tudja, miért akarták lemészárolni őket. Arról sincs tudomása, hogy a helyszínen elhunyt társa ismerhette-e a gyilkosokat.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság és a Csongrád Megyei Főügyészség ezután európai elfogatóparancsot bocsátott ki egy 52 éves német állampolgárságú férfival szemben. A gyanúsítottat saját otthonában fogták el az osztrák rendőrök szerdán 6-án 19 óra körül, kiadatása a következő hetekben történik meg, de várhatóan nem lesz ezzel probléma. 

Az ügyészség szerint az M5 autópályán Budapest felől Szeged irányába haladva a Csengelei pihenőhelyen az elkövető több lövéssel megölt egy bolgár állampolgárt, valamint súlyos életveszélyes sérüléseket okozott egy német állampolgárnak. Utóbbi életét a sürgős orvosi beavatkozásnak köszönhetően sikerült megmenteni. A főügyészség szerint az elkövető által használt kocsit lefoglalták a feltételezett elkövetési eszközzel együtt. Az ügyben a nyomozást a Csongrád Megyei Főügyészség fokozott ügyészi felügyelete mellett a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság folytatja. A gyanúsított átadásáról az illetékes osztrák bíróság fog pénteken dönteni.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport