Durva károkat okozott a vihar Horvátországban és Szlovéniában

2017.12.11. 17:56

Horvátországban és Szlovéniában súlyos károkat okozott hétfőn az eső és a vihar. Horvátországban egy ember meghalt, Szlovéniában több százan maradtak áram nélkül, és több házat elöntött az áradás, írja az MTI.

A délnyugat-horvátországi Gorski Kotarban életét vesztette egy 33 éves férfi, miután a szél lesodorta a háztetőről, amelyet meg akart javítani, mert megrongálta a vihar.

A kidőlt fák miatt több utat is lezártak, a Rijeka-Zágráb autópálya egyes szakaszain pedig leállították a kamionforgalmat.

Szlovéniában a Pirani-öböl környékén több házat öntött el az áradás.

A Ljubljanától délre fekvő Kocevje és Notranjska, valamint az északkeletre fekvő Trbovlje városában több százan maradtak áram nélkül a rendkívüli időjárás miatt.

Az északnyugati Gorenjska alpesi tartományban, Skofja Loka városában a hatóságoknak ki kellett menteniük egy nőt a jeges folyóból, amelybe autójával belecsúszott az áradás miatt.

A szlovén meteorológiai szolgálat figyelmeztetett, hogy keddre még hevesebb esőzések, szerdára pedig havazás várható.

Százezer háztartás maradt áram nélkül a franciáknál

Több mint százezer háztartás maradt áram nélkül Franciaország északi és nyugati részén az Anára keresztelt szélvihar miatt - közölte hétfőn az ERDF francia áramszolgáltató.

A helyzet különösen a nyugat-franciaországi Pays de la Loire régióban aggasztó, ahol a széllökések akár az óránként 130, a térségben található Ré-szigeten pedig az óránként 160 kilométeres sebességet is elérhetik. A Météo-France ezenkívül jelentette, hogy 24 megyére narancssárga figyelmeztetést adtak ki. 

 A vihar következtében kidőlt fák és az áramkimaradás zavart okozott a vonatközlekedésben is Pays de la Loire-ban, illetve a vele szomszédos Bretagne régióban, az ország középső részén és a francia fővárosban is az SNCF állami vasúttársaság jelentése szerint.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport