2024. június 23. 21:00
Svájc
Németország
Frankfurt Arena III. forduló
2024. június 23. 21:00
Skócia
Magyarország

Megint ölik az állatokat egy dán állatkertben

2017.12.13. 17:48 Módosítva: 2017.12.13. 17:49

Megöltek két idős, de egészséges barnamedvét a dániai Aalborg állatkertjében, ami emiatt dühös kommentek százait kapta a közösségi médiában - írja az MTI.  A 20 és 21 éves állatok már alkalmatlanok voltak a szaporodásra, kifutójuk sem volt már megfelelő számukra, átadásuk más állatkertnek pedig csak elvette volna a helyet genetikailag értékesebb medvék elől - érvelt az aalborgi állatkert. Azt azért hozzátették, hogy az elaltatott állatok tetemét kutatási célokra hasznosítják.

A kommentelőket felháborította a hasznavehetetlennek nevezett medvék likvidálása, azzal vádolják az állatkertet, hogy hamis prioritásokat követ, és csak a gazdasági hasznot tartja szem előtt. Ízléstelen és barbár cselekedetnek tartják, hogy az öreg medvéket megölték, ahelyett, hogy javítottak volna életkörülményeiken.

A dániai állatkertek egyes lépései már korábban is heves vitákat váltottak ki.2014-ben például a koppenhágai állatkertben megöltek egy már szintén haszontalannak tartott zsiráfot, és gyerekek előtt boncolták fel. Később abban az évben pedig oroszlánokat öltek meg a koppenhágai állatkertben. 

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport