Előd
10 °C
24 °C
Index - In English In English Eng

Trump: Jól jönne most a jó öreg globális felmelegedés

2017.12.29. 08:04

A keleti parton a mostani lehet a valaha mért LEGHIDEGEBB szilveszter. Talán jól jönne most egy kevés a jó öreg globális felmelegedésből, ami ellen védekezve a mi országunk – de más országok nem – DOLLÁRBILLIÓKAT költött volna el. Öltözzenek melegen!

– ezt írta ki péntek reggelre a Twitter-profiljára Donald Trump amerikai elnök. A dollárbilliókkal arra célzott, hogy az Egyesült Államoknak a párizsi klímaegyezmény szerint jelentősen hozzá kellett volna járulnia a klímaváltozás elleni harchoz, de Trump idén kihátrált ebből az egyezményből.

A keleti parton egyébként valóban megnehezíti az év utolsó napjait a sok hó és hideg – de ez nem mond ellent a klímaváltozásnak. A "globális felmelegedés" a kutatók többsége szerint túlhaladott elnevezést, sokkal inkább a "globális klímaváltozás" írja le azt, ami Földünkkel történik. Mert bár a mérések és a tudományos modellek előrejelzései szerint a bolygó átlaghőmérséklete lassan növekszik, ezt nem csupán melegebb időjárás kíséri, hanem szélsőségesebb időjárási jelenségek.