620 milliót ad a kormány az aleppói görög katolikus oktatási programra

2017.12.30. 10:56

A kormány 620 millió forinttal támogatja Szíriában az Aleppói Görög Katolikus Érsekség oktatási fejlesztési programját, írja az MTI a friss Magyar Közlöny alapján.

A pénteken megjelent határozat szerint a kabinet támogatni akarja az üldöztetést szenvedő szíriai keresztény közösségeket, a polgárháború miatt elmenekült keresztények hazatelepítését és iskolaépítését célzó projekteket, amelyek egyeznek a magyar menekültpolitikával és a helyben segítés elvével.

Az összeget az idei költségvetésben különítik el a fejezeti tartalék és tavalyi költségvetési maradványok felhasználásávál, valamint átcsoportosítással.

Orbán Viktor miniszterelnök december 20-án tárgyalt Budapesten Jean-Clément Jeanbart aleppói görögkatolikus érsekkel, egyebek mellett az üldözött közel-keleti keresztényeknek nyújtott további magyar segítségről. A Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár, Havasi Bertalan akkori tájékoztatása szerint a megbeszélésen többek között arról volt szó, hogy Magyarország anyagi támogatást nyújt a szíriai harcokban lerombolt egyik iskola újjáépítéséhez. További segítséget jelent a helyi keresztény közösségnek ottani diákok magyarországi ösztöndíj-lehetőségének biztosítása - tette hozzá a sajtófőnök.  • Tippek
  • Bankszámla