Fülöp, Evelin
EUR 392,31 Ft
USD 366,91 Ft
13 °C
27 °C

Tegyük Amerikát meleggé – köszöntötték szomszédai Trump homofób alelnökét

2017.12.31. 07:25

Tegyük Amerikát ismét meleggé feliratokkal várták Mike Pence alelnököt a Colorado állambeli Aspen síparadicsomban lévő házánál. A felirat nyilvánvalóan Donald Trump amerikai államfő elnökválasztási kampányának szlogenjét, a "Tegyük Amerikát Ismét Naggyá"-t figurázta ki.

Az AP amerikai hírügynökség szerint a szivárvány színű plakátot az alelnök szomszédjai helyezték ki. Pence nem reagált a történtekre, aspeni rezidenciájára kedden érkezett családjával és hétfőn tervez távozni.

Michael Buglione, a coloradói Pitkin megye helyettes seriffje az esetről annyit mondott, hogy az alelnök biztonságára ügyelő titkosszolgálati ügynökök nem zavartatták magukat a plakáttól.

A korábban az indianai kormányzói tisztséget betöltő Mike Pence társadalmi kérdésekben konzervatív republikánus politikus, aki tizenkét esztendőn keresztül a szövetségi kongresszusban is volt képviselő. Evangéliumi keresztény, akit vélhetően azért választotta alelnökének Donald Trump, hogy az ötvenmillió lelket számláló evangéliumi keresztény tábort maga mellé állíthassa az elnökválasztáson. Az evangéliumi keresztények ugyanis nem támogatták egyértelműen Trumpot, mert kétszer elvált és az abortusz támogatásának ügyében változó véleményt képvisel.

Az alelnök korábban ellenállt olyan törvénytervezeteknek, amelyek megtiltották volna a melegek, leszbikusok, biszexuálisok és transzneműek diszkriminációját a munkahelyükön. Trumpnak a transzneműek katonai szolgálatát tiltó, azóta megkerült rendelete mögött is őt sejtették kritikusok, de legalábbis gesztusként értékelték a döntést Trump vallásos és konzervatív támogatóbázisa felé. (MTI)

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Biztosítás