Elemér
0 °C
10 °C

Az összes autó kiégett egy parkolóházban szilveszter éjjel

2018.01.01. 07:24

Tűz pusztított szilveszter este az észak-angliai Liverpool egyik parkolóházában, a lángokban autók százai égtek ki, és számos környező épületből kellett embereket kimenekíteni – írja az MTI. Hat órával az első riasztás után a tűzoltók még mindig az oltáson dolgoznak.

A rendőrség közlése szerint a kikötői dokkok övezetében lévő, 1600 autót befogadni képes Kings Dock utcai parkolóházban minden ott lévő jármű megsemmisült, így a tulajdonosoknak nem maradt más, mint felvenni a kapcsolatot a biztosító társaságokkal.

A hatóságok szerint a tűzben senki sem sérült meg komolyabban. A tűzvész miatt viszont le kellett mondani a parkolóházzal szomszédos Liverpool Echo Arenába meghirdetett nemzetközi lovas bemutatót, a szervezők szerint azonban a lovas showban érintett minden ember és ló biztonságban van.

A város Merseyside negyedének tűzoltó és mentőszolgálata arról számolt be, hogy az első vizsgálataik szerint az egyik autóban véletlenül felcsapó lángok terjedtek át az épületben parkoló összes többi járműre.

A liverpooli városi tanács befogadóközpontot nyitott azok számára, akik a tűz miatt nem tudtak szilveszter éjjel hazajutni. Joe Anderson polgármester személyesen is a helyszínre ment megszemlélni a tűzvészt, amelyet Twitter-bejegyzésében jelentős balesetnek nevezett.