Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Hét tonna kokaint fogtak Belgiumban

2018.01.03. 21:42

Rekordmennyiségű, csaknem hét tonna kokaint foglaltak le Antwerpen kikötőjében a belga és a holland vámhatóság emberei, írja az MTI. A fogás még 2017 utolsó napjaiban történt, de csak most, szerdán, jelentette be a belga vámhatóság.

A kábítószer december 30-án, szombaton, egy banánszállítmányt tartalmazó konténerben érkezett Antwerpen kikötőjébe, ahonnan valószínűleg Hollandiába vitték volna tovább. A lefoglalt szállítmány értékét nem közölték, azt viszont igen, hogy a hét tonna kábítószer az antwerpeni kikötőben éves szinten lefoglalt kokainmennyiség

negyedét teszi ki.

A hatóságok már nyomozzák, hogy honnan érkezhetett a rengeteg kokain Belgium legnagyobb kikötőjébe, amely a trópusi gyümölcsök mellett a Kolumbiából, Brazíliából és Ecuadorból érkező kokainszállítmányok érkezési helye is egyben. Antwerpenben 2016-ban összesen 30 tonna, 2017-ben rekordnak számító, mintegy 38 tonna kokaint foglaltak le a belga hatóságok.