Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Lopott az áldozatoktól a hősként ünnepelt hajléktalan

2018.01.03. 20:29

A 33 éves Chris Parkert nemrég még hősként ünnepelték, amikor azzal került be a hírekbe, hogy embereket próbált menteni önzetlenül a manchesteri terrortámadás helyszínén, most viszont börtön vár rá, mert kiderült, hogy lopott az áldozatoktól - írja az NME

steve inline

Parker tárgyalását szerdán tartották, bűnösnek bizonyult két rendbeli lopás és egy csalás vádjában, öt másik vádpontot ejtettek. A hajléktalan férfi akkor a sajtóban Stephen Jonesként mutatkozott be. A Manchester Arena közelében aludt, amikor a terrortámadás történt Ariana Grande koncertjének végén. A robbanásokra felriadva nem menekült el, hanem az arénához szaladt segíteni, ez volt legalább is a hírekben.

A vád szerint Parker pénztárcát lopott a súlyosan sérült Pauline Healeytől, aki 14 éves unokáját elveszítette a támadásban. A térfigyelőkamera-felvételeken látszik, ahogy Parker átkutatja Healey táskáját, miközben az unokája haldokolt. Beismerte hogy használta a nő bankkártyáját egy McDonald'sban a támadás utáni napon. 

Parker azt is elismerte, hogy ellopott egy mobiltelefont egy tinédzser lánytól a támadás után. 

Pedig még pénzt is gyűjtöttek Parkernek, miután megírták, hogy az áldozatok segítségére rohant, az NME szerint végül 17 millió forint gyűlt össze. Igaz, ezt a pénzt Parker sose kapta meg, bizonyára, mert kiderült, miért is ment a támadás helyszínére. 

Az NME azt is megírta, hogy a rendkívül zűrös alaknak tűnő Parkernek már kedden meg kellett volna jelennie a bíróságon, de nem jelent. Az elektromos jeladóját az utcán találták meg levágva, de másnapra a rendőrök megtalálták a férfit is egy loft lakásban bujdokolni. 

Január 30-án fogják kihirdetni az ítéletét, börtönre számíthat.