Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

5,3-as földrengés volt a Balkánon

2018.01.04. 13:06

A Richter-skála szerinti 5,3-as erősségű földrengés rázta meg Szerbia, Montenegró és Albánia határvidékét, írja a Tanjug szerb hírügynökség. A rengés epicentruma Montenegró területén volt, 11:46-kor pattant ki, és még Belgrádban is érezni lehetett.

A Blic.rs szerint több településen, így a montenegrói fővárosban, Podgoricában is pánik tört ki, az emberek az utcákra szaladtak.

A károkról még nincsenek információk, felmérésük folyamatban van. Az állami rádió- és televíziótársaság (RTCG) Twitter-oldalára folyamatosan érkeznek képek kisebb kőomlásokról, falrepedésekről, ledőlt kéményekről.

Untitled

Az egykori Jugoszlávia területén viszonylag gyakoriak a földrengések, az elmúlt évszázadban a legpusztítóbb az 1963-as szkopjei volt. Július 26-án több mint ezren haltak meg, 3-4 ezren megsérültek, kétszázezren váltak hajléktalanná. Az épületek négyötödét lerombolta vagy megrongálta a 6,9-es erősségű rengés, írja  a Balkaninfo.