Vendel
7 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Iránban kivégeztek egy gyerekgyilkost

2018.01.04. 09:55

Felakasztottak Iránban egy fiatal férfit, aki 17 éves korában megerőszakolt és meggyilkolt egy hatéves kislányt, írja az MTI. 

Az Amirhosszein P.-ként azonosított férfi még fiatalkorú volt, amikor a Teherántól  délre eső Varámin városából rabolta el a kislányt. A család ragaszkodott az ítélet végrehajtásához, s ez ma reggel meg is történt, közölte Golámhosszein Eszmáili, a teheráni igazságszolgáltatás vezetője.

Iránban gyilkosság és nemi erőszak mellett hitehagyásért és kábítószer-csempészésért is kiszabható halálbüntetés. A halálbüntetés olyanokra is vonatkozik, akik az elkövetés idején még nem voltak nagykorúak. Ilyen esetekben az ítéletet akkor hajtják végre, ha a halálraítélt eléri a felnőttkort. Irán egyike azoknak az országoknak, ahol évente a legtöbb embert végzik ki a világon.