Éjfélkor álltak sorba az emberek a Trumpot ócsároló könyvért

2018.01.05. 22:57

Mintha egy új Harry Potter könyv jelent volna meg, úgy álltak sorba az amerikai könyvesboltok előtt tegnap éjfélkora vásárlók, hogy megvehessék a Donald Trump elnököt lejáratú új könyvet. Michael Wolff újságíró Fire and Fury című könyve több könyvesboltban percekkel éjfél után el is fogyott, akkora volt a várakozás. 

A könyv állítólag Donald Trump elnökségének belső köreibe betekintést, a szerző, Michael Wolff azt mondja, több forrással is beszélt a Fehér Házból és magával Trumppal is interjúzott, bár ezt az elnök szóvivője tagadta. Wolff  a könyvben egy szerencsétlen és veszélyes idiótának állítja be az elnököt, aki nem olvas, állandóan hamburgereket zabál, nemigazán akarta megnyerni a választást és félt a Fehér Házban. Wolff a könyvet beharangozó egyik tévéinterjújában azt mondta, belső forrásai szerint Trump olyan mint egy gyerek, állandó elismerésre és megerősítésre van szüksége és azt kell hogy érezze, hogy minden körülötte forog. 

Az egyik első botrány, ami már a könyv kapcsán kirobbant, az a Trump és korábbi hűséges tanácsadója, Steve Bannon közötti viszály, amely miatt az elnök gyakorlatilag megtagadta korábbi stratégiai főtanácsadóját, sőt, be is akarja perelni Bannont. Ennél viszont várhatóan még több botrány is jön majd a napokban. A könyvről és a Bannon-Trump csörtéről itt írtunk részletesebben

A Fehér Ház természetesen rettenetesen utálja a könyvet, Trump jogászai megpróbálták meggátolni a megjelenést, a szóvivője, Sarah Sanders pedig több fórumon is azt állította, hogy a könyv minden oldala tele van valótlanságokkal, Wolff pedig csak pénzt akar keresni Trumpon. Amilyen sikeresnek tűnik a könyv, ez utóbbi biztos, hogy igaz lesz. 

Aranyköpések

Könyv az életünkről, mindennapjainkról, azok nehézségeiről 14 kortárs író egy inspiráló novelláskötetben

MEGVESZEM
Frontvonal

Átfogó elemzések, világátalakító kérdések és jövőképek egy kötetben.

MEGVESZEM