Olivér
5 °C
8 °C

Hatalmas a káosz egy spanyol autópályán a havazás miatt

2018.01.07. 15:36

Több ezren rekedtek az AP-6-os autópályán, észak-nyugatra Madridtól, Castilla és León tartományban egy hóvihar miatt, így sokan az autójukban kényszerültek tölteni a szombat éjszakájukat - írja a Guardian. A mentésen több mint 150 katona dolgozik a rendőrökön kívül.

Az éjszakai havazás után vasárnap reggelre  annyit javultak a körülmények, hogy a mentésen dolgozók legalább meg tudták közelíteni az autókat. Eközben a Vöröskereszt munkásai forró italokat, takarókat és energiagazdag ételeket osztanak.

A lap azt írja: sokan panaszkodnak arra, hogy a spanyol hatóságok semmilyen információt nem közölnek velük arról, hogy mire számíthatna, sem a rádióban, sem az interneten. "Órák óta nem láttunk egy hókotrót sem" - mondta az egyikük.

Az utakon a hóvihar idején különösen sokan voltak, hiszen rengetegen igyekeztek haza a Vízkereszt miatt tartott eseményekről.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?