Agyonlőttek egy bolgár üzletembert az üzeme előtt

2018.01.08. 16:28

Agyonlőttek egy gazdag bolgár üzletembert Szófiában hétfőn délelőtt irodája előtt, a nyílt utcán, amikor beszállni készült kocsijába - írja az MTI. 

Szemtanúk szerint a lövéseket egy közeli autóból adták le. A 49 éves áldozattal, Petar Hrisztovval nem végeztek azonnal a lövedékek: a férfi kórházba került, ahol félóra múlva belehalt sebeibe. 

"A legvalószínűbb, hogy üzleti érdekek állnak a gyilkosság hátterében" - mondta sajtótájékoztatón Bulgária rendőrparancsnoka. 

Hrisztov hatalmas tejüzemet birtokolt, de voltak érdekeltségei az építőiparban, az ingatlanszektorban és a turizmusban is. Ezen kívül jó kapcsolatot ápolt az épp regnáló jobbközép GERB (Polgárok Bulgária Európai Fejlődéséért) párttal is a bolgár média szerint. 

Bulgáriában óriási problémát jelent a korrupció, és az ahhoz kapcsolódó  bűnszervezetek kordában tartása. A legkorruptabb és legnagyobb szegénységgel küzdő EU tagállam ráadásul napokkal ezelőtt kezdte meg soros elnökségét, amire 2007-es csatlakozása óta először került sor. Az országot az évek során rengeteg kritika érte azért, mert keveset tesz a rendszerszintű bűnözés és a bűnszervezetek felszámolásában. Az emiatt keletkezett feszültség oldásának az sem tett jót, hogy három hete az adóhatóság egyik magas rangú emberét gyilkolták meg hasonló módszerrel Szófia belvárosában. 

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport