Ödön
2 °C
11 °C

Felborult egy lélekvesztő a Földközi-tengeren

2018.01.10. 09:56

Eltűnt csaknem száz menekült a Földközi-tengeren, miután lélekvesztőjük felborult Líbia partjainál - közölte kedd este a líbiai parti őrségre hivatkozva az MTI.

A gumicsónakba több mint száz ember szállt be Homsz városánál, Tripolitól mintegy száz kilométerrel keletre. Közülük csak 17 nőt és férfit tudtak megmenteni. A túlélők több órán keresztül néztek szembe a halállal, mielőtt a segítség megérkezett.

Két nappal korábban a líbiai parti őrségnek 267 embert sikerült kimentenie két szerencsétlenül járt vízi járműről Závja kikötővárossal egyvonalban. Szombaton viszont 64 menekült a tengerbe veszett az észak-afrikai arab ország partjai közelében. Nyolcnak a holttestét megtalálta az olasz parti őrség.

A Nemzetközi Migrációs Szervezet (IOM) adatai szerint 2017-ben 171 635-en érkeztek Európába a Földközi-tengeren keresztül - ez kevesebb mint a fele annak, mint amennyien 2016-ban érkeztek. Legkevesebb 3116 bevándorlónak nem sikerült elérnie a túlpartot, belefulladtak tengerbe.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?