Lukács
9 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Újratárgyalják a németországi saríarendőrség ügyét

2018.01.11. 23:39

A német szövetségi legfelsőbb bíróság csütörtökön újratárgyalást rendelt el a németországi Wuppertalban 2014-ben feltűnt önjelölt vallásrendőrség ügyében, írja az MTI.

A döntés azért született, mert a testület szerint a wuppertali tartományi bíróság helytelenül döntött abban a kérdésben, hogy a per hét vádlottja által viselt, Shariah Police feliratú, narancssárga láthatósági mellény egyenruhának minősül-e.

2016 novemberében az az ítélet született, hogy a viselet nem számít egyenruhának, vagyis alaptalan az egyenruhával való visszaélés vádja, holott az ügyészség álláspontja szerint a viselet félelmet keltő a kívülállók számára.

2014-ben az Index is beszámolt arról, hogy Wuppertalban 19 és 33 év közötti férfiak – Shariah Police feliratú öltözékben – játéktermekben, török üzletekben, szoláriumokban jelentek meg, ahol a vendégeket például arra szólították fel, hogy ne igyanak alkoholt.

Megjelentek szórakozóhelyeknél is, és megpróbálták lebeszélni az oda igyekvőket, hogy belépjenek. A belvárosi utcákon szórólapokat osztogattak, amelyeken az állt, hogy tilos a zenehallgatás, a koncertlátogatás, a kábítószer-fogyasztás és a prostitúció.