Hedvig
7 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Előkerültek a párizsi Ritzből ellopott ékszerek

2018.01.12. 00:28

A francia rendőrség visszaszerezte az összes, mintegy 4,5 millió eurónyi értékű ékszert, amelyet egy ötfős banda rabolt el szerda este a párizsi Ritz szállóból, írja a Reuters egy a nyomozás részleteit jól ismerő forrásra hivatkozva.

Egy Rolls-Royce parkol a párizsi Ritz előtt
Egy Rolls-Royce parkol a párizsi Ritz előtt
Fotó: Lionel Bonaventure

A 30 év körüli elkövetők közül hármat rögtön elfogtak, ketten viszont elmenekültek. Ők a rablás ideje alatt odakint várakoztak a zsákmányra. Az egyikük autóval, a másik pedig robogón hagyta el a helyszínt, majd utóbbi a menekülés közben elgázolt egy gyalogost, ami miatt az ékszereket tartalmazó táskát elejtette.

A Reuters forrása szerint a táskában az összes ellopott ékszert megtalálták, a menekülő autó pedig Párizstól mintegy 20 kilométerre (északra) került elő, arról a környékről, ahonnan a fegyveres elkövetők származtak.