Lukács
9 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Félmeztelen aktivista támadt az éppen szavazó cseh elnökre

2018.01.12. 18:38

A cseh államfőre támadt egy fiatal ukrán női aktivista, amikor pénteken délután Prágában le akarta adni voksát az elnökválasztáson - írja az MTI. 

Milos Zeman testőrsége időben kezelte a helyzetet, majd kikísérte az elnököt a szavazóhelyiségből. 

Az ismeretlen nő, az ukrán Femen mozgalom aktivistája, aki a választási helyiség egyik oldalán az újságírók között tartózkodott. Amikor az államfő felesége kíséretében belépett a választási helyiségbe, a fiatal nő levetette az ingét, és kiabálva Zemanra akarta vetni magát. A testőrök ezt megakadályozták, és az aktivistát a földre teperték. A hölgy meztelen felsőtestére "Zeman, Putin's slut" - Zeman Putyin kurvája - szavak voltak festve. Az aktivista ezt a jelmondatot kiabálta akkor is, amikor Zemanra akart támadni.

A cseh államfőnek nem történt semmi baja. Később feleségével együtt visszatért a terembe, és mindketten leadták szavazatukat.

A Femen weboldalán megerősítette, hogy a támadó a mozgalom aktivistája. Állítólag ezzel akarták a közvélemény tudomására hozni, hogy a cseh államfő az orosz elnök, Vlagyimir Putyin embere. A Femen közleménye szerint a csehek hibát követnek el, ha az "örökösen részeg Zemanra" szavaznak, s ezzel lényegében "annak futtatóját", Putyint is támogatják. A Femen szerint Zemant  Silvio Berusconi volt olasz kormányfő és Donald Trump amerikai elnök mellé sorolja.