Zsófia
15 °C
23 °C
Index - In English In English Eng

Félmeztelen aktivista támadt az éppen szavazó cseh elnökre

2018.01.12. 18:38

A cseh államfőre támadt egy fiatal ukrán női aktivista, amikor pénteken délután Prágában le akarta adni voksát az elnökválasztáson - írja az MTI. 

Milos Zeman testőrsége időben kezelte a helyzetet, majd kikísérte az elnököt a szavazóhelyiségből. 

Az ismeretlen nő, az ukrán Femen mozgalom aktivistája, aki a választási helyiség egyik oldalán az újságírók között tartózkodott. Amikor az államfő felesége kíséretében belépett a választási helyiségbe, a fiatal nő levetette az ingét, és kiabálva Zemanra akarta vetni magát. A testőrök ezt megakadályozták, és az aktivistát a földre teperték. A hölgy meztelen felsőtestére "Zeman, Putin's slut" - Zeman Putyin kurvája - szavak voltak festve. Az aktivista ezt a jelmondatot kiabálta akkor is, amikor Zemanra akart támadni.

A cseh államfőnek nem történt semmi baja. Később feleségével együtt visszatért a terembe, és mindketten leadták szavazatukat.

A Femen weboldalán megerősítette, hogy a támadó a mozgalom aktivistája. Állítólag ezzel akarták a közvélemény tudomására hozni, hogy a cseh államfő az orosz elnök, Vlagyimir Putyin embere. A Femen közleménye szerint a csehek hibát követnek el, ha az "örökösen részeg Zemanra" szavaznak, s ezzel lényegében "annak futtatóját", Putyint is támogatják. A Femen szerint Zemant  Silvio Berusconi volt olasz kormányfő és Donald Trump amerikai elnök mellé sorolja.