Lukács
9 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Trumpot megvizsgálják az orvosok

2018.01.12. 21:12

Donald Trump pénteken átesik az első elnöki átfogó orvosi vizsgálatán, amelynek az időpontja ráadásul szinte egybeesik annak a könyvnek a megjelenésével, amely szerint Trump mentálisan nincs a topon, közölte a Reuters.

Trump, aki élesen bírálta és tagadta a könyv állításait, csütörtökön azt mondta, szerinte jó eredményeket hoznak majd a tesztek. "Így kell lennie, különben a tőzsde nem lesz túl boldog", mondta mosolyogva.

Azt a Fehér Ház dönti majd el, hogy milyen adatokat hoznak nyilvánosságra a Bethesda (Maryland állam) településen lévő Walter Reed Nemzeti Katonai Egészségügyi Központban elvégzendő vizsgálatból.

Trumpot semmi nem kötelezi a nyilvánosságrahozatalra, ugyanakkor a Fehér Hátz bejelentette, hogy az elnöki orvos, Ronny Jackson egy nyilatkozatot ad majd ki, és -nyilván bizonyos keretek között - válaszol az újságírók kérdéseire is.

Az elnöki vizsgálatra nincs szabvány, korábban egyebek mellett az elnöki súlyt, vérnyomást és koleszterinszintet mérték és hozták nyilvánosságra. John F. Kennedy például nyilvánosságra hozta a háborús sérüléseit, de azt a tényt nem, hogy Addison kórban szenvedett, ami a mellékvesekéreg működésének idült elégtelensége. A korábbi elnököknél nem volt arról hír, hogy vizsgálták volna a mentális egészségüket. A héten egy fehér házi szóvivő világossá tette, hogy pszichiátriai vizsgálat nem része a mostani teszteknek.

Trump jelöltként hozta egyébként a formáját: kiadott egy orvosi jelentést saját magáról, és a magánorvosa közölte, hogy Trump lesz 

a legegészségesebb ember, akit valaha is elnökké választottak.