Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Rakétatámadásra figyelmeztették Hawaii-t, majd kiderült, hogy téves

2018.01.13. 20:28

Helyi idő szerint szombat reggel, az Amerikai Egyesült Államokhoz tartozó Hawaii-on emberek tucatjai kaptak arról sms-t, hogy

Hamarosan rakétatámadás éri a szigetet, keressenek menedéket, ez nem gyakorlat.

Nem sokkal később kiderült, hogy hamis riasztásról van szó. A BBC szerint viszont csak azután, hogy kisebb pánik tört ki az emberek között. 

A Hawaii hatóságok megerősítették, hogy nincs veszély és egy online nyilatkozatban azt közölték, hogy hiba történt, nem fenyegeti Hawaii államot veszély. 18 perccel az sms után erősítették meg a téves riasztást, erről viszont nem küldtek üzenetet és először arról sem tájékoztatták a lakosságot, hogy ki követte el a hibát. Később David Ige, Hawaii kormányzója a CNN-nek azt mondta, hogy egy műszakváltás során valaki rossz gombot nyomott meg, ezért ment ki az üzenet.

Hawaii fekszik az amerikai államok közül a legközelebb Észak-Koreához, így a hiba különösen megviselte a helyi lakosságot. Twitteren azonnal megjelentek azok az üzenetek, amik mutatják, hogy sokan a legrosszabbra készültek és igyekeztek értesíteni szeretteiket abban a 18 percben, míg nem lehetett tudni, hogy téves riasztásról van szó.