Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mindenki meghalt az egy hete égő iráni tankeren

2018.01.14. 10:37

Nincs már esély rá, hogy bárki is életben legyen az egy hete a Kínai-tengeren lángoló iráni olajszállító hajó legénységéből. A bejelentést az iráni mentőcsapat szóvivője tette az iráni állami televízióban.

A panamai zászló alatt hajózó tankeren 32 ember volt; 30 iráni és két bangladesi. Hármuk holtteste került elő eddig.

Az olajszállító múlt szombaton gyulladt ki egy ütközés után.  A 274 méter hosszú, 136 ezer tonna olajat szállító tanker Iránból tartott Dél-Koreába, amikor összeütközött az Egyesült Államokból Kínába élelmiszert szállító teherhajóval.  A jobbra megdőlt tankerből rögtön hatalmas lángok csaptak fel.

A legénység tagjai a robbanást követő egy órán belül halottak voltak, vagy a detonáció vagy a felszabaduló mérges gázok végeztek velük. Nincs már esély arra, hogy túlélőket találjunk. A hajó kétharmada víz alatt van. A tűz továbbterjedt, és elborította a hajótestet, és már meg sem tudjuk közelíteni

– mondta most az iráni hatóságok részéről Mohammed Rasztad.

(MTI)