Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Trump: Valószínűleg jó kapcsolatom lenne Kim Dzsongunnal

2018.01.14. 10:24

A The Wall Street Journal rosszul idézte Donald Trump amerikai elnököt, amikor azt írta, az elnök szerint "valószínűleg jó kapcsolata van" Kim Dzsongun észak-koreai diktátorral - közölte a Fehér Ház az MTI szerint.

Sarah Sanders, a Fehér Ház szóvivője szerint "az álhírgyárosok ismét lecsaptak", rosszul idézték az elnököt, aki a Hszi Csin-ping kínai elnökkel és Abe Sindzó japán kormányfővel ápolt jó kapcsolata mellett a Fehér Ház szombati tájékoztatása alapján azt mondta: "valószínűleg Kim Dzsongunnal is nagyon jó kapcsolatom lenne", vagyis feltételes, és nem kijelentő módban beszélt. Trump mondata eleve furcsa volt, hiszen amennyire tudni lehet, még sosem beszélt észak-koreai diktátorral.

Az elmúlt napokban nem csak Trump próbálja megpuhítani Kim Dzsongunt: csütörtökön Vlagyimir Putyin is „abszolút kompetens és már érett politikus"-nak nevezte az észak-koreai diktátort, aki a nukleáris robbanótöltet és a nagy hatótávolságú rakéta létrehozásával „megoldotta stratégiai feladatát".