Jolán
2 °C
4 °C

Kilenc holttestre bukkantak egy teherautóban Mexikóban

2018.01.15. 06:42

Kilenc holttestre bukkantak a mexikói Veracruz államban egy teherautóban – közölte vasárnap a terület kormányzója, aki szerint rivális bandák leszámolása történhetett.

Miguel Angel azt mondta, hogy a Xalapa településen talált halottak többségükben egy kábítószerbanda tagjai voltak. Ezt a testükön talált tetoválások alapján derítették ki. 

Korábban a hatóságok már találtak egy holttestet. A férfi feltehetően a fogvatartóitól történt szökés közben halt meg. A kormányzó szerint nyilvánvaló, hogy később bűnözők közötti összecsapás történt. 

A különböző drogbandák közötti leszámolásokban tavaly különösen sokan haltak meg az észak-amerikai országban, elsősorban Veracruz államban. Tavaly novemberben, az előző év, 2016 hasonló időszakához képest, 35 százalékkal nőtt a gyilkosságok száma. Mexikóban tavaly 12 újságírót is meggyilkoltak meg, közülük négyet Veracruz államban. 

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?