Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Leszakadt a jakartai tőzsde födémje

2018.01.15. 08:38

Leszakadt hétfőn egy födém a jakartai tőzsde egyik épületében, legalább 28-an megsérültek. 

A jakartai tőzsde két toronyházból áll. Az egyik torony első emeletén egy galéria omlott le. A baleset miatt kaotikus körülmények között kiürítették az épületet. A helyi Metro tévé felvétele szerint az előcsarnok tele volt törmelékkel, és látszott, amint a bennlévőknek segítenek kimenekülni az utcára. Másokat kívül, a gyepen vagy a lépcsőn fekve lehetett látni. Egy időre lezárták az épületet.

Az AFP francia hírügynökség úgy tudja: voltak olyanok, akik maguk ugrottak le az emeleti szintről. 

A Metro tévé szerint 15 mentőautó érkezett a helyszínre. A sérültek egy részét hordágyon vitték el. Egy kórház szóvivője elmondta, hogy 28 embert vittek be hozzájuk ellátásra, de állapotukról nem közölt semmit.

A jakartai rendőrség szóvivője azt mondta, hogy a baleset idején több száz diák tett látogatást a tőzsde épületében. Egyelőre nem lehet tudni, hogy mi okozta a födémomlást. 

Az intézmény vezetője az AP szerint később azt mondta: a tőzsde újra megnyílt, kereskedési rendszerét nem érintette a baleset. A tőzsdén dolgozók közül senki nem sérült meg.