Vendel
7 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Egymást lőtték az indiai és a pakisztáni katonák Kasmírban

2018.01.15. 09:37

Legalább négy pakisztáni katona életét vesztette az indiai hadsereg tüzérségi támadásában a vitatott kasmíri határrégióban - közölte a pakisztáni hadseregre hivatkozva az MTI. A pakisztáni katonaság három indiaival végzett a válaszcsapásokban, de ezt a hírt az indiai fél egyelőre nem erősítette meg. A kasmíri térségben mindkét ország jelentősebb haderőt állomásoztat.

A szomszédok között 2016 szeptembere óta feszült a helyzet. Akkor szélsőségesek 19 indiai katonával végeztek. Újdelhi egy Pakisztánban működő dzsihadista csoportot vádolt a támadással, amit Iszlámábád tagadott. Azóta több mint 100 civil és katona vesztette életét Kasmír pakisztáni részén indiai tüzérségi támadásokban. Indiai veszteségekről ugyancsak érkeztek jelentések.

India és Pakisztán függetlenné válásuk, azaz 1947 óta több háborút vívott egymással a többségében muszlimok lakta Kasmírért, amelyet Újdelhi és Iszlámábád is teljes egészében magának követel.