Vendel
10 °C
24 °C
Index - In English In English Eng

Ferenc pápa attól fél, hogy atomháborúba sodródik a világ

2018.01.15. 13:21

Ferenc pápa attól tart, hogy egy váratlan esemény atomháborúba sodorhatja a világot - írta az Ansa olasz hírügynökségre hivatkozva az MTI.

Elértünk egy határt. Elég egy váratlan esemény ahhoz, hogy háború törjön ki. Ezért el kell pusztítanunk az atomfegyvereket, és mindent meg kell tennünk a leszerelésükért

- mondta a Santiago de Chilébe tartó katolikus egyházfő az Egyesült Államok és Észak-Korea között egyre fokozódó feszültségre utalva.

A felszállás előtt a pápa kiosztott egy képet a média képviselőinek, amelyet 1945-ben készítettek, miután az Egyesült Államok atombombát dobott Nagaszakira. Ezen egy fiú látható, aki a hátán cipeli a sírhoz testvére holttestét. "A háború gyümölcse" - mondta a képről a pápa.

A katolikus egyház vezetője elmondta, nem tart a chilei úttól, mert ottani diákéveinek köszönhetően jól ismeri az országot és sok barátja van ott. Szombaton és vasárnap több templomot gyújtottak fel Chile-szerte ismeretlen tettesek. A támadók a pápai látogatásra vonatkozó írásokat is hátrahagytak a helyszínen, amelyekben megfenyegették a katolikus egyházfőt.