Timót, Xénia
-3 °C
4 °C

Bordélyházakkal kampányol az olasz Északi Liga

2018.01.16. 22:13

A bordélyházak újranyitásával kampányol Olaszország bevándorlásellenes pártja, az Északi Liga, írja az MTI. Olaszországban március 4-én tartanak parlamenti választásokat.

Az országban a 1950-es évek óta tilos az örömházak üzemeltetése. A 44 éves Matteo Salvini, az Északi Liga vezetője azonban egy keddi rádióinterjújában azt mondta, hazájának példát kellene vennie Ausztriáról:

 A prostitúció választás. Vannak emberek, akik úgy döntenek, hogy tanárok, rendőrök lesznek. Mások pénzért utcalánynak állnak. Ez egy szabad döntés. Olaszországban bűnözők ellenőrzik a prostitúció piacát, amely 80 ezer embert érint. Ausztriában, Svájcban és Németországban viszont szabályozzák. Egy olyan országot szeretnék, ahol szabályok érvényesülnek. 

A prostitúció legalizálását évek óta heves viták övezik Olaszországban. A virágzó utcai prostitúció miatt az utóbbi években felmerült a piroslámpás házak újranyitása szoros hatósági felügyelet mellett.

Eltérő becslések szerint Olaszországban 100 ezer örömlány dolgozik, harmaduk külföldi. Több mint 50 ezren az utcán űzik mesterségét.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!