Bordélyházakkal kampányol az olasz Északi Liga

2018.01.16. 22:13

A bordélyházak újranyitásával kampányol Olaszország bevándorlásellenes pártja, az Északi Liga, írja az MTI. Olaszországban március 4-én tartanak parlamenti választásokat.

Az országban a 1950-es évek óta tilos az örömházak üzemeltetése. A 44 éves Matteo Salvini, az Északi Liga vezetője azonban egy keddi rádióinterjújában azt mondta, hazájának példát kellene vennie Ausztriáról:

 A prostitúció választás. Vannak emberek, akik úgy döntenek, hogy tanárok, rendőrök lesznek. Mások pénzért utcalánynak állnak. Ez egy szabad döntés. Olaszországban bűnözők ellenőrzik a prostitúció piacát, amely 80 ezer embert érint. Ausztriában, Svájcban és Németországban viszont szabályozzák. Egy olyan országot szeretnék, ahol szabályok érvényesülnek. 

A prostitúció legalizálását évek óta heves viták övezik Olaszországban. A virágzó utcai prostitúció miatt az utóbbi években felmerült a piroslámpás házak újranyitása szoros hatósági felügyelet mellett.

Eltérő becslések szerint Olaszországban 100 ezer örömlány dolgozik, harmaduk külföldi. Több mint 50 ezren az utcán űzik mesterségét.  • Tippek
  • Betét