Árpád
-2 °C
4 °C

14 évet kapott a pedofil pópa

2018.01.17. 12:55

Négy évvel az ügy indulása után 14 év fegyházra ítéltek egy pravoszláv papot Oroszországban – írta a Newsru.com. A zárt tárgyalás után hozott elsőfokú ítéletet ellen Gleb Grozovszkij fellebbezett, szerinte valakik hajtóvadászatot folytatnak ellene.

Grozovszkijjal szemben a vádak egy gyermektáboroztatás után merültek fel: eszerint 2009-ben és 2013-ban egy oroszországi és egy görögországi pravoszláv gyerektáborban 8-11 éves lányokat zaklatott szexuálisan. Az orvosi szakvélemény megalapozottnak találta a gyanút. A tárgyalások idején Grozovszkij mellett kiálló csoport is megjelent, a pap családja is felszólalt, kétségbe vonva a tanúk szavahihetőségét.  

A fiatal pap a 2013-ban felmerült vádak miatt Izraelbe menekült, ahol orosz kérésre három évvel később őrizetbe vették is kiadták. 

Az elsőfokú ítélet után az orosz pravoszláv egyház (RPC) nem siet kizárni a soraiból a papot. Az ártatlanság vélelmére hivatkozva ehhez szerintük meg kell várni a jogerős ítéletet.

Grozovszkij szereti a focit

Grozovszkij aktív szerepet vállalt a fiatalok között a hit terjesztésében, vallási irányzatú ifjúsági magazin szerkesztésében is részt vett, televíziós műsorokban is szerepelt. Itt saját családjáról és a hithez való viszonyáról beszél:

Grozovszkij emellett 2013-as elmeneküléséig a szentpétervári Zenit futballklub lelki ügyekben illetékes tanácsadója is volt. 

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?