Albert, Lipót
2 °C
12 °C

Szétlopta főnöke borgyűjteményét egy Goldman Sachs-beosztott

2018.01.18. 12:14

Éveken át lopta emg főnökét egy Goldman Sachs-beosztott, aki drága borokat nyúlt le, és aztán adott tovább elég komoly pénzekért.

A negyvenéves Nicolas De-Meyert eredetileg azzal bízta meg a cég társelnöke, David Solomon, hogy gondosan átszállítsa a gyűjteményt manhattani lakásából a hamptonsi borospincéjébe. 

De-Meyer ehelyett nekiállt eltenni a drágább palackokat, és ez az évek során ez olyan méreteket öltött, hogy több száz bor tűnt el. Néhányat egy Észak-Karolina-i kereskedőnek passzolt tovább, köztük hét francia bort, melyek értéke 20 és 133 ezer dollár között mozgott, szóval nagyot kaszált a biznisszel. 

Solomonnak sokáig nem tűnt fel a hiány, de 2016-ban észrevette, hogy rengeteg palacknak lába kélt, úgyhogy ezután kirúgta De-Meyert, aki ezután az országot is elhagyta. 

A becslések szerint nagyjából 1,2 millió dollárral károsította meg főnökét.

Az azóta már őrizetben lévő De-Meyer tárgyalása hamarosan Los Angelesben kezdődik. A Bloomberg  megjegyzi, hogy nem ő az első Goldman Sachs-beosztott, aki meglopja a főnökét: az angol Joyti De-Laurey-t például 2004-ben ítélték hét év börtönre, mert csekkeket hamisított, és felettesei bankszámlájáról utalt át pénzt magának. A lenyúlt vagyont aztán drága órákra és egy villára költötte. 

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?